Red Reesinghe dient een burgervoorstel in met 950 handtekeningen

Dankzij de grote steun van de Maldegemnaars konden we (voorlopig) het bouwproject in Reesinghe een halt toeroepen. Nu zetten we de volgende stap naar het definitieve behoud van Reesinghe.

Enkele leden van ‘Red Reesinghe‘ zullen een burgervoorstel indienen en verdedigen op de gemeenteraad van donderdag 16 december 2021. We vragen aan de gemeenteraadsleden om te stemmen voor: de definitieve bestemming van het Reesinghegebied als bouwvrij landbouwgebied met aandacht voor de aanwezige landschaps- en natuurwaarden

Om dit voorstel op de gemeenteraad te krijgen, zijn er 300 handtekeningen nodig. Daarom deed ‘Red Reesinghe’ terug een beroep op de Maldegemse bevolking. 

Op onze actienamiddag op zaterdag 20 november kwamen honderden inwoners naar de ingang van kasteel Reesinghe om het burgervoorstel te ondertekenen. We klokten af op 950 handtekeningen die we samen met ons burgervoorstel aangetekend op de post deden.

Wij danken dan ook de vele Maldegemnaars die ons burgervoorstel mee ondertekenden. Dit is alweer een overweldigend succes voor de bevolking van Maldegem.