Toon nogmaals jouw steun in de laatste rechte lijn naar een bouwvrij Reesinghe

Beste redders en vrienden van Reesinghe,

Uitstekend nieuws om 2024 mee te starten: we zijn in de laatste rechte lijn naar het definitief bouwvrij maken van Reesinghe. Dit werd mogelijk gemaakt door jou en door duizenden Maldegemnaars.

Oproep aan de Maldegemnaars: geef een positief signaal voor RUP Reesinghe

Nu loopt er nog een laatste openbaar onderzoek – tot 19 februari 2024 – waarbij iedereen nog eens hun opmerkingen kunnen indienen. Actiegroep Red Reesinghe maakt hier dankbaar gebruik van om nogmaals een positief signaal te brengen. Wij willen het belang van Reesinghe als bouwvrij landbouwgebied met aandacht voor landschaps- en natuurwaarden andermaal in de verf zetten.

Info-moment met handtekeningen-actie op zaterdag 27 januari

Red Reesinghe organiseert een info-moment waarbij je je handtekening kunt plaatsen als steun voor het RUP Reesinghe. Dit gaat door op zaterdag 27 januari 2024 van 10 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 16 uur vóór de ingang van de dreef en het kasteel Reesinghe.

Ga zelf aan de slag

Maar je hoeft daarop niet te wachten. Hier vind je een handtekeningenlijst die we op 19 februari 2024 zullen indienen in het kader van het openbaar onderzoek. Ga zeker aan de slag met deze handtekeningenlijst. Ga langs bij buren en vrienden ter ondertekening. Je deponeert ze in de brievenbus van het kasteel Reesinghe, of bij Robin Van Kerschaver, Koning Albertlaan 4a, of je komt ze afgeven op ons info-moment op zaterdag 27 januari.

Heb je nog vragen, aarzel dan niet ons te contacteren op info@redreesinghe.be.

Reesinghe wordt nog bouwvrij gedurende de huidige bestuursperiode

Na het openbaar onderzoek wordt het RUP Reesinghe verder afgewerkt en komt het tot een definitieve vaststelling RUP Reesinghe in de gemeenteraad – binnen de 180 dagen na het openbaar onderzoek.

Reesinghe zal dus nog bouwvrij worden gedurende de huidige bestuursperiode. Voor de inwoners van Maldegem is dit alvast een mooi vooruitzicht aan het begin van 2024. Red Reesinghe wenst je een gelukkig en gezond nieuwjaar.

Meer info over RUP Reesinghe vind je op https://www.maldegem.be/rup-woonuitbreidingsgebied-reesinghe