Wake-up call! Nieuwe feiten. Dit maakt ons zeer ongerust.

Wake-up call! Nieuwe feiten. Dit maakt ons zeer ongerust.

 

  • →  Op 29 november haalt de gemeente het 7de werk weg van de gemeentelijke website de XII werken:   https://www.maldegem.be/detwaalfwerken . Het 7de werk ging over het verdubbelen van het Reesinghebos. Hier vind je het terug in een internetarchief: https://web.archive.org/web/20210119055525/https://www.maldegem.be/reesinghebos-wordt-dubbel-zo-groot
  • →  De projectontwikkelaars hadden een andere aanpak en overleg met de Maldegemnaars beloofd. De nieuwe plannen van de projectontwikkelaar zijn intussen wel al bekend bij het gemeentebestuur. De Maldegemnaars kregen nog niets te zien of te horen.
  • →  Op de gemeenteraad van 16 december, direct na ons burgervoorstel, staat het agendapunt 'aankoop gronden Reesinghe'. Dit is nieuws voor ons, maar zo'n aankoop gebeurt niet in enkele weken tijd, daar is het bestuur al maanden mee bezig. Door het aankopen van die gronden wordt het probleem helemaal niet opgelost, is Reesinghe helemaal niet gered en is de Maldegemnaar collectief weer veel centen kwijt. Het bestuur neemt ons burgervoorstel blijkbaar niet ernstig.
  • →  Wij vernamen uit goede bron dat er gekeken wordt om de dreef Kappelestraat in te richten als gemeenteweg. Dit zou betekenen dat daar een ontsluiting komt voor een (of meerdere) bouwproject(en).

 

Dit stemt ons zeer ongerust. Deze manipulaties 'in den duik' zijn vaak niet eens gekend door de gemeenteraadsleden van de meerderheidspartijen. Projectontwikkelaars en gemeentebestuur blijven dus konkelfoezen om hun bouwplannen door te duwen in Reesinghe, achter de rug en tegen de wil van de Maldegemnaars.

 

Wat nu belangrijk is, is dat jullie jullie verkozenen en politici van de meerderheid zoveel als mogelijk aanspreken in de komende dagen, zodat zij ons burgervoorstel mee steunen en de aankoop van gronden Reesinghe afkeuren.

Spreek ze aan, schrijf ze, mail ze bijvoorbeeld dit bericht.

Laat hen weten dat je het niet eens bent met deze achterkamerpolitiek waarbij ons mooie Reesinghe wordt geofferd voor bebouwing.

Vraag hen persoonlijk dat ze ons burgervoorstel steunen op de gemeenteraad van 16 december.